Известие

Collapse
No announcement yet.

Измерване на дебитомера с Фиат екускан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
    Моето обяснение е влияние от пипането за ремапа при мен, не че Стилото не е ремапнато де, ама от друг ремападжия...
    Не ми се вярва тая работа.Има няколко карти в софта свързани с Маф сензора ама да каже твоя мапер къде и какво е пипал.За мен няма нищо общо между това че си мапнат и "проблемът" ти.Аз също съм се натъквал на подобни разминавания само че на едни и същи коли.Не ги следя вече стойностите на дебиЛомера,гледам си бууст метъра,вързан на входа на колектора и какво показва МАП сензора за сверка.И при мен показва макс 4.3В и 1050 mg/i .С ори сензора съм ***019.Не е сменян или чистен никога.Преди месец го вадих да го видя,беше си сравнително чистичък.

Comment

А как са ви ЕГР-ите на двете коли,защото ако твойта има проблем с ЕГР-а може да показва такива параметри..........................
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
        Дали някой може да коментира ситуацията при колегата?
        Добър волтаж, а стойностите желани спрямо реалните се разминават с много!
        По принцип въздуха който се отчита има отношение с това колко въздух/газове минава през ЕГР-а. Но в този случай щом има напрежение, а стойноста не е добре или грешка във формулата на диагностичния уред или мапера е бутал на едно място където не трябва
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          А как са ви ЕГР-ите на двете коли,защото ако твойта има проблем с ЕГР-а може да показва такива параметри..........................

Имах записана грешка ЕГР.
          Проверих го - затворен е - надух колкото можех с уста - не пропуща и му откачих кабела.

Сега мисля да взема да го затапя като хората и да си му пусна кабела. Но така или иначе набива грешка. Всъшност не знам какъв му е проблема на него, не ми се е отразило на вървежа и пушенето по никакъв начин.

Стилото няма проблеми с ЕГР доколкото знам.
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            А как са ви ЕГР-ите на двете коли,защото ако твойта има проблем с ЕГР-а може да показва такива параметри.........................

Явка, с уста, няма как да го надуеш.Слагай една ламаринка и да ти е мирна главата. Изключването на конектора няма да помогне ако изтърва клапана
            4.52в. ми дава МАФ-а, не 5.
            Last edited by emzo; d.m.y г., 16:58.
            ex - 147 16v multijet

Comment

Имах записана грешка ЕГР.
              Проверих го - затворен е - надух колкото можех с уста - не пропуща и му откачих кабела.

Сега мисля да взема да го затапя като хората и да си му пусна кабела. Но така или иначе набива грешка. Всъшност не знам какъв му е проблема на него, не ми се е отразило на вървежа и пушенето по никакъв начин.

Стилото няма проблеми с ЕГР доколкото знам.
              Нали си мапнат? Сигурно бай ти мапер ти е спрял ЕГР-а ама не коригирал другите неща които смята ЕКУ-то чрез ЕГР-а и за това ти пише грешка. Спрян е ама не баш.

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                Явка, с уста, няма как да го надуеш.Слагай една ламаринка и да ти е мирна главата. Изключването на конектора няма да помогне ако изтърва клапана
                4.52в. ми дава МАФ-а, не 5.

Ламаринката е поръчана вече, чакам я да дойде другата седмица и я слагам. Ама това едва ли ще промени това как ЕКУто ми интерпретира напреженията. Това е което не ми дава мира, Емо. Как може твоята кола при 4,3 волта да го счита за 1050мг/и а моята - за няма 500. Ей на - седя и гледам логовете и е точно така. Не че реално имам проблем, ама докато не си го изясня не мога да мирясам.

Колегата ОЕМ вероятно е прав за ЕГРа, не ми е пречел никога, както не ми пречи и грешката която набива.

Comment

Как може твоята кола при 4,3 волта да го счита за 1050мг/и а моята - за няма 500.
                  Не ги гледай тези данни в mg/i много много.ЕКУ-то прави няколко обръщания от волтове/миливолтове в други мерни единици.Щом имаш 4.3 волта не се притеснявай.Реално няма как да са 500 mg/i .То на празен ход със затворен ЕГР са толкова.Като отвори и стават на 300 mg/i.

Колегата ОЕМ вероятно е прав за ЕГРа, не ми е пречел никога, както не ми пречи и грешката която набива.
                  Ми спри го и софтуерно ЕГР-то и няма да ти записва грешка.Разбира се щом не ти пречи карай си така.

Comment

Явка, помоли някой колега със същото ЕКУ да направи ЛОГче с обороти и напрежение на 4та от 1500 до 4500рпм и да ти е мирна главата
                    ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от janyboy Покажи съобщение
                      Не ги гледай тези данни в mg/i много много.ЕКУ-то прави няколко обръщания от волтове/миливолтове в други мерни единици.Щом имаш 4.3 волта не се притеснявай.Реално няма как да са 500 mg/i .То на празен ход със затворен ЕГР са толкова.Като отвори и стават на 300 mg/i.

Ми спри го и софтуерно ЕГР-то и няма да ти записва грешка.Разбира се щом не ти пречи карай си така.
                      Да бе, ма нали се сещаш че ЕКУ-то щом това показва на диагностика това взема предвид като лимитира горивото примерно. Има нещо сбъркано при мапването според мен...

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Да бе, ма нали се сещаш че ЕКУ-то щом това показва на диагностика това взема предвид като лимитира горивото примерно. Има нещо сбъркано при мапването според мен...
                        Абе аз се сещам,ама не е така.Предполагам както правят повечето "мапери" смоук лимитъра е надут до небесата и няма такава опасност Пък и колегата не се оплаква от невървеж.

Колега @Yavor,пусни един лог на 3-та 1500-4500 об. с :
                        -engine speed,rpm
                        -total fuel quantity,mm^3/i
                        -airflow signal,V
                        -boost pressure,mbar
                        -intake air quantity,mg/i

Comment

Имам такъв лог, ама е без волтажа, само с дебита.
                          Довечера ако ми остане време ще врътна един лог и ще го кача.

Comment

За всичкото време на проби.... да беше върнал за пробата оригиналният софтуер и да беше видял дали отново ще са такива показанията.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
                              За всичкото време на проби.... да беше върнал за пробата оригиналният софтуер и да беше видял дали отново ще са такива показанията.
                              То хубаво, ама мислиш ли че имам оригиналния софтуер. Колата я купих с ремап миналата година юли. Знам кой я е ремапвал, но това няма значение, не мога да върна оригиналния софтуер. А най странното е че нямам оплаквания от колата - върви като бясна, не прекалява с горенето и не пуши. Днес направихме дръпка с един колега, ей така, случайно...
                              Мерцедес е300 - 204 магарета - не му се дадох, а тоя шестак върви, честно, само дето е тежко купето.

Проблема е защо....

Comment

нямам оплаквания от колата - върви като бясна, не прекалява с горенето и не пуши.
                                Ми то друго не ти трябва
                                Ори софт може да се намери,не е проблем.Само си виж номера на ЕКУ-то и версията на софта.
                                Така на прима виста без да съм видял моднатия ти софт и нужните логове от колата мога да си позволя да кажа че нямаш проблем.Тия дебитомери не един път са вкарвали познати в такива филми че не ми се говори.Ако не ти е в ред дебитомера ще разбереш със сигурност по поведението на колата.Особено ако е модната.Ще ти се стори не сток ами еко тунингована

Comment

Working...
                                X